06.06.2023
Joost Van den Brande

Waar ligt jouw expertise binnen de welzijnsdomeinen waarin Premed actief is?

Als accountmanager beperk ik me niet tot één specifiek welzijnsdomein. Hoewel ik ondertussen al veel geleerd heb, ligt de echte expertise wat dat betreft bij mijn collega’s. In mijn rol focus ik vooral op het proactief meedenken rond alle uitdagingen op het vlak van preventie en welzijn bij onze klanten. Heldere communicatie en het verzamelen van voldoende gedetailleerde informatie bij de klant of prospect is dan ook cruciaal om intern te kunnen schakelen. 

De goede contacten die ik heb met de Premed klanten vertalen zich namelijk vaak in nieuwe opdrachten, verbetertrajecten, mogelijke uitdagingen en inzichten, tot zelfs mogelijke trends voor de toekomst. Binnen Premed zorg ik er vervolgens voor dat de juiste expert wordt ingeschakeld, zoals een arbeidsarts, preventieadviseur, SPOC,….

Welke taken vervul je in jouw functie en hoe ziet een typische werkdag eruit?

Tot mijn vaste taken behoren zeker het opvolgen van vragen en projecten via e-mail en het beantwoorden van telefoons van klanten in de loop van de dag. Klantenbezoeken en af en toe prospectiebezoeken maken ook een belangrijk deel uit van mijn weekplanning. Hiervoor ga ik bij voorkeur de baan op, omdat ik geloof dat persoonlijk contact de communicatie vergemakkelijkt en samenwerking versterkt. 

Geen goede afspraken zonder administratie. Daarom maak ik steeds bezoekverslagen met to do’s op (zodat iedereen in de organisatie betrokken blijft). Andere taken zijn het opmaken van prijsoffertes voor bijkomende dienstverlening of de aansluiting van nieuwe klanten. Tot slot verdiep ik me als aparte tak van sport in het opmaken van een gedetailleerde kandidatuur bij aanbestedingsdossiers.

Wanneer is een werkdag voor jou een geslaagde dag?

Een compliment of schouderklopje doet deugd. Als je hoort van een klant of collega dat ze geholpen zijn, dat ze nieuwe inzichten gekregen hebben of dat ze gewoonweg tevreden zijn van het gesprek, dan maakt dat mijn dag al goed. Werkplezier zit vaak in kleine dingen. De kers op de taart als accountmanager is uiteraard om nieuwe klanten te mogen aansluiten en hen vervolgens te begeleiden in hun verbetertraject voor preventie en welzijn op het werk.

Waarom is gezondheid & veiligheid op het werk zo belangrijk voor jou?

Van jobstudent tot leidinggevende heb ik ervaren dat collega’s, ondanks alle goede bedoelingen en hun ambitie om hun bedrijf te helpen, onveilig bezig waren of voor zichzelf in het rood gingen. Iedereen kan bijdragen tot gezond en veilig werken, maar het zit niet altijd in onze cultuur om iemand hierover aan te spreken. Daar draag ik dus graag aan bij met soms heel eenvoudige tips. We hebben maar één gezondheid, dus beter voorkomen dan genezen.

Wat vind je het leukste aan werken bij Premed?

Klanten helpen, nieuwe klanten overtuigen, samenwerken met collega’s die net als ik klantentevredenheid hoog in het vaandel dragen. Zulke dingen geven me dagelijks energie. Het KMO-gehalte van Premed als organisatie met een 60-tal medewerkers maakt dat iedereen elkaar nog kent en dat maakt samenwerken een stuk leuker en persoonlijker. Aangezien een accountmanager vaak onderweg is, is het voor mij super handig dat ik op slechts 5 minuten te voet van het werk woon. Op die manier kan ik gemakkelijk voor of na een afspraak met collega’s overleggen op kantoor. Te voet naar het werk helpt me ook om mijn dagelijkse aantal stappen te halen, een win-winsituatie ;-)

Wat zou je graag nog willen verwezenlijken op werkvlak?

Tevreden klanten is iets waar je elke dag aan moet (blijven) werken, dus wat uitdagingen betreft zit ik wel goed tot aan mijn pensioen :-) Persoonlijk zou ik graag in de toekomst verder willen groeien als coach van collega’s en het verder vereenvoudigen van procedures.

Waar beleef je plezier aan naast het werk?

Ik ben een fervent badmintonner. Ik breng best wat tijd door in een sporthal als speler, coach of ploegkapitein. Bij mooi weer trek ik vaak richting Ardennen of tref je me al eens aan op een golfterrein. Bij slecht(er) weer vinden mijn vrienden mij een te duchten tegenstander bij strategische gezelschapsspellen.

Boekhouder en medewerker personeelsadministratie Tom Peeters
03.07.2024

Collega in de kijker - Tom Peeters

Tom werkt bij Premed als boekhouder en HR-medewerker, en geniet van de afwisselende taken die hij hier uitvoert. Hij beheert de financiën, ondersteunt medewerkers en helpt bij het gebouwbeheer. Tom ko...
Meer lezen