31.07.2024
osgw

“Tegenwoordig mag je niets meer zeggen”, “na #metoo is de slinger wel heel ver doorgeslagen”, “als man met een vrouwelijke collega samenwerken is toch heel gevoelig geworden”, “we mogen toch nog eens lachen, zeker?” 

Herkenbaar? 

Velen onder ons lopen aan tegen het thema ongewenst seksueel gedrag op het werk. Bovendien heeft ons toegenomen gebruik van technologie en sociale media een aantal grenzen doen vervagen. Een opmerking wordt soms dubbelzinnig opgevat, foto’s zijn in een mum van tijd doorgestuurd en iedereen met een smartphone kan in een handomdraai beelden bewerken en memes maken.  

Daarom werd er recent een nieuwe online toolkit uitgewerkt rond digitaal seksueel geweld. 

Je vindt alles op digitaalseksueelgeweld.be, helemaal gratis!

Wat vind je in de toolkit?

  • Grensoverschrijdend of niet? Leer hoe je de grens kunt bepalen en waarom bepaald gedrag als ongewenst wordt beschouwd
  • Concrete situaties: Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je kunt reageren als getroffene, omstaander, pleger of werkgever
  • Zelftest: Test jezelf en verbeter je inzicht in deze complexe problematiek

Een stap verder…

Wil je graag met dit thema aan de slag op jouw werkvloer en taboes doorbreken? Onze preventieadviseurs psychosociale aspecten helpen jou graag in het uitwerken van inspiratiesessies en interactieve trainingen. Zo laat je deze toolkit écht opbrengen voor jouw onderneming!

Tip: vergeet niet dit bericht ook te delen met je interne vertrouwenspersonen. Ook voor hen bevat de toolkit zinvolle handvaten.

Boekhouder en medewerker personeelsadministratie Tom Peeters
03.07.2024

Collega in de kijker - Tom Peeters

Tom werkt bij Premed als boekhouder en HR-medewerker, en geniet van de afwisselende taken die hij hier uitvoert. Hij beheert de financiën, ondersteunt medewerkers en helpt bij het gebouwbeheer. Tom ko...
Meer lezen